10 ting jeg har innsett så langt i 2020

 1. Veldig mye handler om gener, og noen ting blir ikke så forskjellig selv om du gjør noe med det. F.eks. har jeg vært veldig lat på hudpleie de siste månedene, men huden min føles akkurat lik ut (Til og med kanskje bedre?) som når jeg bruker hudpleie-produkter. Nå må det sies at jeg ikke har brukt så mye sminke heller – jeg er ganske opptatt av å få brukt dagkrem, rens osv hvis jeg bruker hudsminke den dagen, men sånn ellers tror jeg det rett og slett handler om to ting: 1. Gener 2. Hvordan du tar vare på kroppen din (Drikke vann, sove godt osv)
 2. Og når vi først er inne på at ting er utenfor din kontroll: Når jeg stresser og føler meg dårlig så skylder jeg ofte på meg selv og at jeg gjør noe galt. Og så har jeg skjønt at på denne alderen her, hadde det vært rart om jeg ikke stresset. Man er fortsatt i utvikling, man har noe som kalles en menstruasjonssyklus, man er usikker på verden, vet ikke hva fremtiden vil bringe osv. 

  Bilde laget av meg, sammensatt av elementer på Canva.com.

 3. Jeg er heldig som hadde (har) kjæreste under lockdown og pandemien.
 4. Det går ikke an å fjerne stress helt. Hvis du ikke stresser med en ting, stresser du med noe annet. Du får finne ut hvilket stress du foretrekker å ha.
 5. At jeg kanskje ikke  poste bilder på IG for hele verden å se og for at de skal holde seg oppdatert på livet mitt? Skjønner egentlig ikke hvorfor jeg stresser så jævlig med insta-bilder. Eller, før var det jo en del av en jobb og gøy, men hvis det verken er gøy eller gjør så stor framskritt i min personlige utvikling – what’s the fucking point.
 6. To fine ting med å kjede seg: Man har lett for å da gjøre ting man faktisk vil/bør gjøre men som man har lett for å utsette, og 2: Kreativiteten kan komme fram.
 7. Man må ha noe å gjøre selv om man skal “roe ned livet” – jeg får angst, blir stresset og deprimert av å ikke ha noe særlig på gang – og det er jo naturlig. Om du slutter med jobb, skole eller noe lignende, så finn noe annet. Vi er jo skapt for å gjøre noe, så ikke rart i at det blir surr hvis du ikke har noe å gjøre/å fokusere på.
 8. Frihet med å ha Wi-fi. Når du plutselig ikke har noe annet valg enn å koble macen til 4G gang på gang så kjenner du friheten ved å ha wi-fi og ikke tenke på hvor mange GB du brukte i denne omgang.
 9. Skole er mye morsommere når du studerer noe du synes er interessant og faktisk vil lære noe om.
 10. Nettstuder (og deltidsstudier) er jo helt genialt – hvorfor har jeg ikke prøvd det før?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *