“We’re wired to serve”

Når er det det ikke er gøy å drive firma?

Det er ikke når det ikke er stort overskudd. Det er ikke når jeg ser en stor faktura jeg gjerne skulle vært foruten, eller når jeg er sliten etter en 12-timers arbeidsdag.

Det er når jeg føler folk ikke ønsker å benytte seg av tjenestene våres. Hvis vi ikke hjelper godt nok. Når jeg føler jeg må trykke på en selger-knapp for å “overbevise” om noe (de gangene jeg føler vi får til et prosjekt best og får kunder, er når jeg virkelig genuint føler kunden har nytte av det og genuint vil hjelpe bedriften/personen bak merkevaren).

Jeg tror ikke det er så enkelt som å si “Jeg liker å være entreprenør” eller “Jeg liker ikke å være entreprenør” – jeg tror at det meste i mange situasjoner handler om hvordan – ikke hva. 

Får noen glede av vår bedrift?

Skal jeg gjøre noe stort, må det være noe som er større enn meg selv. Større enn at jeg visualiserer å være på forsiden av Kampanje og forteller om at man kan gjøre det man vil, og kan omsette for så og så mange millioner.

Jeg husker at rett før farmor døde, sa hun til fetteren min “Husk: Det gjør ikke så mye om du ikke er så flink – det viktigste er å være snill og grei”. Farmoren min som var tannlege, investerte i eiendommer og som var fornuftig og flink på mange områder, sa dette fra sykesengen. Den setningen var noen av hennes siste ord.

Når er det du føler deg mest hjelpsom i forhold til den verden du lever i?

Det er nok en av de største grunnene at jeg elsket å holde på med YouTube – ikke fordi jeg fulgte drømmen, viste folk hva jeg fikk til og kunne eller nummeret på antall følgere – men fordi folk fikk glede av videoene jeg lagde. De gledet seg til en ny. Det var en glede i deres hverdag. Jeg ga dem tips og triks innenfor temaer de interesserte seg i. Jeg trodde en stund at det jeg gjorde ikke var så “viktig” fordi jeg bygde min egen merkevare basert på mitt navn og gi ut ting på min personlige merkevare – men hvis mange fikk glede av det jeg lagde, da var det vel ikke “uviktig”? Da var det jo faktisk noe større enn meg selv?

Når du føler det du gjør er nyttig og at du hjelper noen:

Det er lite som slår det drivet. Det, kombinert med lidenskap – da har du det. Da har du funnet det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *