Viktigheten av rutine og struktur

Fra sommeren 2016-til sommeren 2019 må ha inneholdt tre av de mest ustrukturerte og urutinerte tidene i mitt liv.

Jeg har hørt fra folk som har sett det fra utsiden, og trodd at jeg hadde det meste på stell.

Hadde jeg hatt bare én av de ti ballene i luften, hadde det kanskje gått å ha litt dårlige rutiner.

Men når du studerer og går på et fulltidsstudie, er YouTuber, musiker, redaktør for et blad, og sosial med venner og familie, så førte dårlig struktur til overordnet dårlig stress, og ekstrem misnøye.

Jeg sto opp så og si aldri til samme tid, la meg sent, hadde ikke faste jobbtider, utsatte ting jeg burde gjort ferdig på jobb til fordel for det sosiale livet pga jeg trodde jeg skulle ha tid til alt (noe jeg kanskje kunne hatt hvis jeg hadde strukturert tiden bedre) og listen kan bli lengre.

Dette er grunnen til at jeg ikke føler at problemet lå i at jeg gjorde mye forskjellig, men mer det at jeg hadde dårlig struktur i hverdagen.

En av grunnene til at jeg har kommet frem til denne teorien, er fordi denne sommeren har jeg jobbet i et firma hvor jeg har måttet møte opp kl 9, og satt av tid til å sitte der til kl 18.  Da blir det ikke lagt andre planer iløpet av arbeidsdagen, så da blir alle andre avtaler som foregår løpet av denne tiden på dagen avvist. Jeg får gjort det jeg skal på jobben + det å stå opp tidlig gjør faktisk livet helt annerledes på en positiv måte. Jeg har vært mye nedfor de siste årene, og det å stå opp tidlig hver dag har jeg nesten glemt at gir en berolig følelse. Man må bare komme seg over de få, ukomfortable sekundene om morgen der du må stå opp etter å ha kanskje fått en time mindre søvn enn d du burde hatt (eller to). Små ubehageligheter i hverdagen tror jeg fører til større glede alt i alt. Derfor ville jeg ikke fokusert på å fjerne de små, ukomfortable øyeblikkene, hvis det overordnet gir deg en større lykke generelt på et, sånn som Gary Vee sier, «makronivå».

One thought on “Viktigheten av rutine og struktur

  1. Pingback: En skikkelig bra dag – Tina Mondelia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *