Prakisplass hos Topp?!

Leste nettopp et inspirerende innlegg på Hedda sin blogg, det med å være litt frampå og jobbe for det du virkelig drømmer om å gjøre. Så da kunne jeg jo ikke vente med å fortelle dere den spennende nyheten jeg har på lager!

Etter jeg begynte på media, har jeg bare blitt mer og mer interessert i journalistikk. Har jo alltid vært en liten drøm om å jobbe i magasin siden jeg var liten, men har holdt på med så mye annet at jeg ikke tenkte så mer seriøst på det før videregående. Min venninne Ingrid og jeg snakket mye og drømte oss bort i å tenke på å en dag jobbe i et magasin sammen. Fotografi og skriving er noe vi elsker å holde på med.
På LA-turen med Topp i år, snakket jeg en del med journalisten Sigrid. Hun fortalte meg at det gjelder å stå på, ikke miste motet, og ikke forvente for mye av alt – man må jobbe mye gratis i starten hvis man virkelig vil klatre seg oppover. En stund etter at jeg kom hjem fra turen, fikk jeg en idè. Kanskje jeg kunne få spørre Topp om å få jobbe hos dem? De skriver jo tross alt om de typiske jentetingene jeg interesserer meg for: kjendiser, mote, sminke (ikke døm meg, jeg er tross alt en 16 år gammel jente, haha) osv. Ingrid og jeg kontaktet redaksjonen, og etter noen vekslende eposter og et møte, er det avklart – vi har fått praksisplass hos Topp! Ettersom vi går medialinjen, får vi bruke både noen mediatimer, og etter skolen til å jobbe hos dem. Vi starter i mai, og jeg kan nesten ikke vente! Gleder meg til å få masse erfaring og lære mye nytt om hvordan en redaksjon jobber i et magasin. 

Så hvis det er noe du alltid har hatt lyst til å gjøre, men ikke fått gjort det ennå… Så prøv deg fram! Jeg håper dette innlegget inspirerer deg til å ville gå fram mot det du vil oppnå. Er det et lokalt TV-studio du vil jobbe i? Ring og spør! Hvis de sier at de skal ringe tilbake, men fortsatt ikke har tatt kontakt etter 1 måned – ring igjen. Det viser bare engasjement (bare pass på at det ikke går over til masing, hehe). Det blir kanskje ikke drømmejobben med en eneste gang ved å hente kaffe og sånt, men du får erfaringen, lærer mye av det, og du vil bare klatre oppover mot drømmen din hvis du fokuserer på det du virkelig vil. Ikke forvent at den skyhøye lønnen skal komme med en gang heller. Gjør det fordi du interesserer deg for det! Og hvis det viser seg at miljøet ikke var noe for deg alikevel, så har du jo erfaringen! 

Bare av å skrive og sende inn noen eksempler på artikler jeg hadde skrevet, føltes skikkelig spennende. Og å få en kommentar tilbake på at “det du har skrevet er en riktig vinkling for topp.no”, får sommerfuglene til å sprelle enda mer i magen. Gleder meg masse til å blogge mer om min hverdag som praktikant hos Topp. Må få Ingrid til å starte en blogg også, haha.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *