Du må endre tankene, ikke kroppen

Skal jeg være helt ærlig, vil jeg rett og slett si at dette med kroppspress og selvtillit overtenkes altfor mye. Vi lager et problem som egentlig ikke var der til å begynne med. Det er så og si grunnen til at jeg ikke ville skrive om et slikt emne. Jeg tenkte at jo mer folk skriver om det, jo mer fokus blir det på det. Det er så mye viktigere ting å tenke på enn om andre synes du har fin nese. Mens det er folk der ute med litt mer av de problemene som er vanskeligere å løse, sitter vi og tenker at kvisene våres er verdens største problem. 

Du tenker kanskje at “når jeg blir tynn nok så blir jeg glad”. Det er noe du har bestemt for deg selv. Det er ikke sånn at verden blir et bedre sted om du blir tynnere, det er bare noe du har bestemt i din egen hjerne. Sier du at du ikke er fornøyd før du er tynnere, så går du rundt og er ikke fornøyd med deg selv. Det er ingen som har bestemt at du ikke skal være glad for den kroppen du har. Hvis noen rakker ned på den, skjønner jeg at det kan være vanskelig, men at the end of the day, så er det jo bare du som bestemmer om den er bra nok eller ikke. Tro meg: Du tenker mye mer på hvordan du selv ser ut, enn det andre gjør. Ingen sitter hjemme og tenker på at du har en kvise i pannen (og hvis de isåfall gjør det, så har de ikke mye å finne på). 

Et lite tips hvis du sliter med selvtilliten: hvis du later som at du har bra selvtillit, så vil det faktisk hjelpe mye. Selvtillit er så utrolig attraktivt på mennesker. Husk at selvtillit og egoisme/arroganse er to helt forskjellige ting. Selvtillit er at du selv synes du bra. Arroganse er det at du tror du er så mye bedre enn alle andre. Og det er jo ikke det vi vil få fram.

Jeg skal ikke skrive en lang tale om at du ikke må bry deg om hva andre sier og at du er fin uansett blablabla, for greia er at du må forstå det på egenhånd. Det hjelper ikke at andre synes du er nydelig, hvis du ikke synes det selv. Det er hjernen din som lurer deg selv til å tro sånn. Ikke tenk så mye på “Ser jeg bra nok ut for andre i dag?” “Er jeg tynn nok?” “Er jeg for tynn?” “Vil folk kommentere kvisen min?”. Bare ikke tenk! Det er så deilig å bare gå rundt og ikke bry seg. Det er ikke et spørsmål om “Er jeg fornøyd med kroppen min?”. Det trenger ikke å være spørsmål. Bare lev livet og gjør ting som gjør deg glad – for det å se i speilet hver dag og spørre om magen er flat nok bør ikke ha noe innflytelse på livet ditt i det hele tatt! Det er ingen måler på deg som forteller deg hvordan kroppen din skal være. Gå til speilet, smil, si “Jeg er fornøyd”, og så lurer du aldri igjen på om du er bra nok, ok? Det er så tragisk at dette er et “daglig problem”, når vi heller bør fokusere på andre ting. Du ødelegger ikke for noen andre ved å ikke være fornøyd meg deg selv: du ødelegger bare for deg selv. Men det er vel det som er problemet med oss mennesker: er vi fornøyd med en ting, tar det ikke lang tid før vi blir ufornøyd med noe annet. Vi prøver alltid å finne feil.

Du må ikke endre på kroppen din. Du må endre tankegangen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *