5 tips til å gjøre det bra på skolen

Så var det mandag. Igjen. På’n igjen med lekser, innlevering og you name it. Her er noen tips til deg som føler for å få litt mer utnytte gjennom skoleuken – tro meg, resultatene er verdt det og får motivasjonen mer i gang 🙂

1. Lag studygroups med vennene dine
Avtal en dag en gang i uken hvor du og vennene møtes etter skolen for å gjøre lekser eller øver til en prøve, og når dere er ferdige så gir dere dere selv en liten belønningspause ved å dra på café, eller se på en film. 

2. Følg med i timene
Jeg vet det er fristende å ta fram mobilen i timen og heler sløse bort tiden ved å sitte på facebook – men når du sitter med en prøve foran deg isteden, vil du være glad for at du fulgte med i timen og ikke at du satt på facebook.

3. Gjør leksene
Du får så mye mer utnytte av det enn du tror! Jo tidligere du gjør det – jo mindre stress blir det, og du kan ta resten av dagen fri. Det vil være så verdt det når du får prøve i det senere. Spesielt når det kommer til matte – for det å sitte å øve på matte kvelden før dagen du skal ha prøve: det hjelper lite.

4. Ha en agenda
Jeg som har veldig lett for å glemme ting, har så mye mer orden når jeg skriver ned ting i agendaen. Det kjipeste er å komme på skolen og høre at dere plutselig har en innlevering, presentasjon eller prøve. Skriv det ned dagen du har en prøve, sånn at du husker det! 🙂

5. Vær uthvilt når du drar på skolen
Det tipset burde nesten ikke komme fra meg (sitter å skriver dette innlegget over halv 12 på kvelden ehe), men jeg har blitt bittelitt bedre i allefall! Et tips som har hjulpet meg med å legge meg litt tidligere i hverdagen er det å gjøre deg “klar” for å legge deg et par timer før. For hvis du begynner å dusje og vaske håret og alt det der kl 23, så er du plutselig ikke i seng før kl 2. Been there done that.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *